Films
Zaterdag 28 april: Prinsessia marathon

In Prinsessia leren vijf prinsesjes, Roos, Violet, Linde, Iris en Madeliefje, om een echte prinses te worden. Ondanks het feit dat ze allemaal erg verschillend zijn - de één is een echte sloddervos, de andere juist erg netjes - zijn ze wel goede vriendinnen.
Ze krijgen in het sprookjeskasteel les van de strenge juf Flora, de directrice van de school. Ook maken we kennis met de kok Basiel en de lakei Kamiel. Na elke les zijn ze weer een beetje meer prinses! 

Deze prinsesjes zijn op zaterdag 28 april vanaf 08.30 uur te zien in een marathon op RTL 8 Telekids. 

Zondag 29 april: Mijn Ridder En Ik marathon

Mijn Ridder en Ik is een visuele comedy met een middeleeuws tintje. Met in de hoofdrollen Henri van Oranje, een charmant onbeholpen, maar heldhaftige ridder.

Zijn slimme zoon Jimmy de Schildknaap en diens beste vriendin van de middelbare school, Cat de Prinses, die gek is op gein. Samen beleven ze de spannendste en grappigste avonturen!

Op zondag 29 april om 08.30 uur op RTL 8 Telekids is er een marathon van Mijn Ridder En Ik.

Zondag 29 april: Space Chimps film

Ham III is de kleinzoon van de eerste chimpansee die als astronaut de ruimte inging. Hij volgt zijn grootvader op en wordt naar een andere planeet gestuurd. Samen met twee vrienden moet hij daar de vredelievende bewoners redden uit de klauwen van een boosaardige dictator.

Hoe loopt dat af? Je ziet het op zondag 29 april om 10.30 uur op RTL 8 Telekids.

Zaterdag 5 mei: Sprookjesboom Feest

Sprookjesboom Feest is een vrolijk programma waarin kinderen op bezoek zijn in de Sprookjesboom-studio. Daar doen ze samen met presentatrice Marike leuke Sprookjesboomactiviteiten. Ze zingen en dansen op Sprookjesboom-liedjes, ze lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboom-filmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboom Feest!

Op zaterdag 5 mei begint er om 08.30 uur een marathon van Sprookjesboom Feest.

Zondag 6 mei: Thomas De Stoomlocomotief

Nieuwe avonturen voor Thomas de Stoomlocomotief!

Thomas en zijn vrienden zijn locomotieven op het eiland Sodor. Ze beleven allerlei avonturen. Soms rijden ze heel snel en dan weer heel langzaam. Ze moeten allerlei opdrachten uitvoeren. Als ze vast komen te staan of andere problemen hebben, zijn er gelukkig altijd vrienden die te hulp schieten.

Op zondag 6 mei begint er om 08.30 uur een marathon van Thomas De Stoomlocomotief. 

Zondag 6 mei: Thomas De Stoomlocomotief De Grote Wedstrijd

3, 2, 1, racen maar! De Grote Spoor Show vindt plaats op het vasteland en Thomas wil dolgraag meedoen voor Sodor. Maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk. De grote locomotieven lachen hem uit en denken dat hij niet groot, sterk en snel genoeg is om de beste locomotieven van de wereld te verslaan. Dat is natuurlijk ook niet niks, maar Thomas is vastbesloten om te winnen! Maar dan valt het plan van Thomas compleet in duigen en brengt de ondeugende Diesel zijn kans op deelname in gevaar. Zal het Thomas alsnog lukken om mee te doen aan De Grote Spoor Show?

Op zondag 6 mei begint om 10.30 uur de film Thomas De Stoomlocomotief: De Grote Wedstrijd 

Zaterdag 12 mei: Sprookjes Van Klaas Vaak

Klaas Vaak, de magische kabouter, vliegt klokslag kinderbedtijd uit, samen met zijn uil Oehoe Houdoe. Terug in zijn zandkasteel brengt hij met zijn zandtekeningen de mooiste sprookjes tot leven. 

Op zaterdag 12 mei om 08.30 uur is er een marathon van de Sprookjes Van Klaas Vaak. 

Zondag 13 mei: Tree Fu Tom

Als Tom in de problemen raakt vraagt hij jou om hulp. Creëer samen met Tom magie en redt de dag!

Tom lijkt een normale jongen, maar bij het aantrekken van zijn magische gordel en bij het uitvoeren van zijn Tree Fu moves, transformeert hij tot een miniatuur superheld in een betoverde wereld, Treetopolis. Hier beleefd Tom verbazingwekkende avonturen.

Op zondag 13 mei is er om 08.30 uur een marathon van Tree Fu Tom. 

Zondag 13 mei: Thomas De Stoomlocomotief: Een Avontuur Buiten Sodor

Thomas en zijn vrienden gaan naar het vasteland en beleven daar een heel spannend avontuur. Ze komen erachter dat vriendschap veel belangrijker is dan de populairste stoomlocomotief zijn. Kunnen Thomas en zijn nieuwe locomotiefvrienden James redden en hem helpen terug te keren naar Sodor?

De film begint op zondag 13 mei om 10.30 uur. 

Zondag 20 mei: Flin En Flo

Samen sterk tegen gevaarlijke draken!

Flin & Flo gaat over de onverwachte vriendschap tussen een ridder en een jonge draak. Ridder Flo heeft ooit Flins leven gered toen hij nog klein was. Sindsdien hebben de twee een hechte band. Samen vliegen ze de wereld rond in Flo’s Draco: de houten draak die hij zelf gebouwd heeft. In hun zoektocht naar kwaadaardige draken beleven de twee helden spannende avonturen waar ze zich samen toch elke keer weer weten uit te redden.

Op zondag 20 mei is er vanaf 08.30 uur een marathon van Flin en Flo. 

Zondag 20 mei: Dolfje Weerwolfje - De Musical

Dolfje is een heel normale jongen, maar in de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets geks. Zijn handen veranderen in klauwen en hij krijgt puntige oren en een staart. Vanaf dat moment verandert hij bij iedere volle maan in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven, en dat van zijn familie, op zijn kop! Hoe gaan ze hier mee om? En wie is die vreemde man die overal opduikt? Weet Dolfje zijn weerwolfavonturen in goede banen te leiden?

Zondag 20 mei begint om 10.30 uur de film Dolfje Weerwolfje - De Musical. 

Zaterdag 26 mei: Marjolein En het Geheim Van Het Slaapzand

Een wonderlijk verhaal over slaapzand, trollen, zandkabouters en een groot geheim...

Jaren voordat Marjolein geboren werd woonde haar oma in Efteling Bosrijk. Daar heeft oma vroeger iets meegemaakt dat grote gevolgen heeft voor alle kinderen van nu. Oma draagt dit geheim al jaren met zich mee. Kan Marjolein het geheim oplossen, zodat alles weer goed komt?

Op zaterdag 26 mei is er om 08.30 uur een marathon.

Zondag 27 mei: Jul en Julia Het Sleutelmysterie film

Meneer Kaasgaaf geeft Jul & Julia een rondleiding door zijn controlekamer. Vanuit deze kamer worden alle attracties in het pretpark aan- en uitgezet met één machine: de Hoofdsleutelaar. Maar als het drietal bij de machine aankomt, is er een groot probleem: de drie sleutels van de machine zijn kwijt! Nu kunnen de attracties niet meer worden gestart en kunnen de kinderen niet meer spelen. Jul & Julia besluiten Meneer Kaasgaaf te helpen. Samen met het publiek gaan zij op zoek naar de sleutels bij de verschillende attracties in het pretpark. Zou het ze lukken de sleutels op tijd te vinden?

Op zondag 27 mei heb je om 10.30 uur de film Jul & Julia Het sleutelmysterie en daarna Jul & Julia Piratenshow. 

Zondag 27 mei: Jul en Julia

Jul en Julia zijn de beste muizenvriendjes en wonen in een hoge toren op een echt pretpark!

Samen met de onhandige pretparkdirecteur Meneer Kaasgaaf en de lieve Mevrouw Suikerspin beleven zij dagelijks spannende avonturen op hun pretpark en ver daar buiten.

Op safari in het verre Afrika, vliegen in een tijdmachine, of passen op een echte kroon in een kasteel, geen avontuur is de vier vrienden te gek! Maar, als twee niet zo slimme boeven ze op de hielen zitten om zo de baas van de toren en het pretpark te worden, dreigt alles mis te gaan. Zou het de muizen en hun vrienden lukken de boeven te slim af te zijn en het pretpark te redden?

Op zondag 27 mei is er vanaf 08.30 uur een marathon. 

Zondag 27 mei: Jul en Julia Piratenshow film

Jul & Julia spelen piraatje en alle kinderen mogen meedoen! Meneer Kaasgaaf verschijnt plotseling ook verkleed als piraat. Hij heeft een wel heel bijzondere verrassing voor zijn vrienden waardoor het piratenfeest helemaal compleet is. Samen met Mevrouw Suikerspin vertrekken ze op een echt piratenschip naar een eiland, ver weg van de Julianatoren. Al snel komen de muizenvriendjes erachter dat Meneer Kaasgaaf een schatkaart gevonden heeft. Zal het ze lukken de schat te vinden?

Op zondag 27 mei heb je om 10.30 uur de film Jul & Julia Het sleutelmysterie en daarna Jul & Julia Piratenshow.