Boekenwurm TV

Voorleesprogramma BoekenWurm TV vanaf 24 januari bij RTL Telekids. In de 15 afleveringen die RTL Telekids gaat uitzenden wordt voorgelezen uit grappige, avontuurlijke en leerzame verhalen door bekende Nederlanders zoals Peter Lusse, Kim Lian van der Meij, Monique Smit en Babette van Veen. “Als je leest, kun je in gedachten de hele wereld over reizen en de meest spannende avonturen beleven. Daarom vind ik het in deze tijd van snelheid en veelal visueel vermaak belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om hun eigen fantasie te gebruiken, want lezen is een liefde die je hele leven bij je blijft!”, aldus Babette van Veen.

Lezen en voorgelezen worden prikkelt de fantasie en bevordert de taalvaardigheid en sociale ontwikkeling. Daarnaast inspireert voorlezen kinderen om zelf te gaan lezen. Jonge kinderen die geregeld worden voorgelezen en zelf lezen, presteren beter op school. Goed kunnen lezen en schrijven is tenslotte een randvoorwaarde om goed te kunnen leren op school. Naast het televisieprogramma zal BW TV ook deze zomer een app lanceren waarin ruim 250 voorleesverhalen terug te vinden zijn.

Ook oud-minister Marja van Bijsterveldt maakt haar opwachting als voorlezer in het programma BoekenWurm TV. In 2014 werd Marja van Bijsterveldt voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven. De stichting gelooft dat onze samenleving sterker wordt als iedereen kan meedoen en heeft daarom tot doel om het probleem van laaggeletterdheid aan te pakken. “Op school én thuis voorgelezen worden is van groot belang voor de taalontwikkeling van kinderen. Als je een kind een kwartier per dag voorleest, leert het maar liefst 1000 nieuwe woorden in een jaar. Ik vind het heel goed dat BoekenWurm TV op een leuke manier voorlezen stimuleert. Het programma kan ook een opstap zijn voor gezinnen waar niet zoveel voorgelezen wordt om te ontdekken hoe mooi verhalen zijn.”, zegt Marja van Bijsterveldt.

 

Bekijk meer