Films
Zaterdag 26 januari: Kabouter Plop Is Jarig

Plop is jarig! En dat moet natuurlijk gevierd worden. Kwebbel, Klus en Lui sturen Plop het bos in voor een flinke wandeling. Ondertussen bereiden zij het feest voor. Maar zal Kwebbel niet te veel praten? Kan Lui wel wakker blijven om te helpen? En zorgt Klus' nieuwe uitvinding niet voor problemen? Als dat maar goed gaat... Als Plop hoort dat er belangrijke gasten naar zijn feest komen, haast hij zich naar huis. Daar treft hij een grote puinhoop aan. Valt Plops bijzondere verjaardag in het water, of nemen zijn vriendjes hem echt goed in de maling?

Deze film is op zaterdag 26 januari te zien om 12.45 uur bij RTL 8.

Zaterdag 26 januari: Plop En Het Muizenmeisje

De kabouters krijgen een vreemde brief van een muisje in nood. Ze zit al dagen opgesloten in een holletje, omdat de kat haar wil opeten. Wanneer de kabouters aankomen bij het huis, blijkt er iemand anders achter de brief te zitten.

Deze film is op zaterdag 26 januari te zien om 13.20 uur bij RTL 8.

Zondag 27 januari: Dolfje Weerwolfje - De Musical

Dolfje is een heel normale jongen, maar in de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets geks. Zijn handen veranderen in klauwen en hij krijgt puntige oren en een staart. Vanaf dat moment verandert hij bij iedere volle maan in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven, en dat van zijn familie, op zijn kop! Hoe gaan ze hier mee om? En wie is die vreemde man die overal opduikt? Weet Dolfje zijn weerwolfavonturen in goede banen te leiden?

Deze film is op zondag 27 januari te zien om 10.30 uur bij RTL 8.

Zondag 27 januari: Sprookjesboom - De Musical

Sprookjesboom vertelt het verhaal van de musical. Ga zitten op het puntje van je stoel en beleef samen met Roodkapje, Assepoester, Wolf, Draak en al jouw andere favoriete Sprookjesbosbewoners een nieuw en spannend avontuur!

Deze film is op zondag 27 januari te zien om 12.45 uur bij RTL 8.

Zaterdag 2 februari: Kabouter Plop En De Treitertrol

Er is iets vreselijks gebeurd in het Kabouterbos. Terwijl Klus, Lui, Kwebbel en Plop aan het picknicken waren, heeft een meisje de knuffel van Lui meegenomen naar huis. Lui kan daardoor niet meer slapen en daarom gaan de Kabouters de knuffel terughalen uit het grotemensenhuis. Dat is zeker niet gemakkelijk. Er gebeuren namelijk rare dingen in dat huis. Zullen de kabouters de knuffel van Lui vinden?

Deze film is op zaterdag 2 februari te zien om 12.45 uur bij RTL 8.

Zondag 3 februari: Musical: Hans En Grietje

Er was eens een arm houthakkersgezin. De vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans en Grietje in het bos achter te laten. Na dagen lopen, komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen. Hij neemt ze mee naar een bijzonder huisje: alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans en Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus' gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaarsduo oprecht, of begint voor Hans en Grietje het avontuur nu pas echt?

Deze film is op zondag 3 februari om 10.30 uur te zien bij RTL 8.

Zondag 3 februari: Sprookjesboom De Musical - Een Gigantisch Avontuur

Als Roodkapje tegen Klein Duimpje zegt: 'Je bent ook veel en veel te klein!', is voor hem de maat vol. Hij wil niet langer zo klein zijn! Maar hoe wordt iemand groot? Heks maakt sluw gebruik van de wens van deze kleine jongen. Ze tovert hem, natuurlijk in haar eigen voordeel, groot. Klein Duimpje komt er samen met iedereen in het Sprookjesbos achter wat het is om groot te zijn. Maar is groter zijn eigenlijk wel beter?

Deze film is op zondag 3 februari te zien om 12.45 uur bij RTL 8.

Zaterdag 9 februari: Plop & De Fopkampioen

Een ontploffing, afgeknipte bloemen en vastgelijmde pantoffels: wie is de mysterieuze fopkabouter die al die grapjes uithaalt?! Ga samen met de kaboutervrienden op avontuur, zing mee met alle Plophits en lach om de leukste kaboutergrappen!

Deze film is op zaterdag 9 februari te zien om 12.45 uur bij RTL 8.

Zondag 10 februari: Musical Sneeuwwitje

Het prinsesje Sneeuwwitje verliest op jonge leeftijd haar ouders en woont sinds die tijd bij haar ijdele tante Adora, die koningin is geworden. Als Adora's toverspiegel vertelt dat niet langer zij, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is, wil de jaloerse koningin Sneeuwwitje voorgoed laten verdwijnen. Sneeuwwitje komt terecht in een huisje, diep in het bos, waar ze kennis maakt met twee dwergen. Ze mag in het huisje blijven wonen, zodat de koningin haar niet zal vinden. Maar Adora komt er al snel achter dat Sneeuwwitje nog in leven is en verzint een list om het meisje voorgoed in slaap te laten vallen. Zou het haar lukken om weer de mooiste van het land te worden, of zit ware schoonheid toch echt van binnen?

Deze film is op zondag 10 februari te zien om 10.30 uur bij RTL 8.

Zondag 10 februari: Sprookjesboom - Een Wonderlijk Muziekfeest

Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos het Wonderlijke Muziekfeest plaats met een grote wedstrijd. Vindt geitje Benjamin uiteindelijk zijn instrument? Wat is Heks van plan? En hoe moet het met de verdwaalde juffrouw en haar leerlingen op het muziekfeest? Vinden zij ooit hun weg terug naar huis?

Deze film is op zondag 10 februari te zien om 12.45 uur bij RTL 8.

Zaterdag 16 februari: Plop En Het Bezoek Van Pinki

Lui heeft een brief voor Kabouter Pruts, de uitvinder die aan de rand van het bos woont. De vrienden brengen de brief naar Pruts en komen terecht in zijn laboratorium. Daar staat een heel speciale uitvinding: een reismachine. Als Pruts onverwacht weg moet, proberen Klus en Kwebbel stiekem Snorre van de Zuidpool naar hier te halen. Alleen verloopt dit niet zoals het zou moeten. In plaats van Snorre verschijnt daar Pinki, de pinguïn. En dan verdwijnt ook Lui ineens. En als klap op de vuurpijl gaat ook de machine stuk. Hopelijk loopt dit allemaal goed af!

Deze film is op zaterdag 16 februari te zien om 12.45 uur bij RTL 8.

Zondag 17 februari: Musical Assepoester

Assepoester woont bij haar gemene stiefmoeder. Van haar mag Assepoester niet naar het bal van de prins. De stiefmoeder wil namelijk dat haar eigen dochter, Priscilla, de nieuwe koningin wordt. Een goede fee zorgt ervoor dat Assepoester toch naar het bal kan, maar ze moet voor middernacht naar huis. De prins danst de hele avond met Assepoester. Vlak voor twaalf uur vlucht Assepoester weg en verliest één van haar schoentjes. De prins gaat op zoek naar het meisje dat het schoentje past, want met haar wil hij trouwen. De stiefmoeder bedenkt een list, waardoor Priscilla het schoentje zal passen. Zal de liefde het van bedrog winnen?

Deze film is op zondag 17 februari te zien om 10.30 uur bij RTL 8.

Zondag 17 februari: De Sprookjesmusical Klaas Vaak

Klaas Vaak bezorgt met zijn magische slaapzand kinderen over de hele wereld mooie dromen. Zo ook in het Sprookjesbos. Maar de laatste tijd lijkt het slaapzand niet meer te werken...

Deze film is op zondag 17 februari te zien om 12.45 uur bij RTL 8.